Wil je je haar verven? Zo doe je dat thuis

Thuis je eigen haar verven kan super intimiderend zijn – soms kan zelfs het kiezen van een kleur uit de verschillende mogelijkheden al moeilijk zijn. Als je haar laten kleuren in de salon geen optie is (vanwege tijd, geld of een andere reden), is het tijd om de doos te pakken en de handen uit de mouwen te steken.

We vertellen je hieronder alles wat je moet weten om de haarkleur van je dromen te krijgen vanuit je eigen badkamer.

Maar eerst: Wanneer moet je je haar thuis verven?

Je eigen haar verven is prima voor subtiele veranderingen en het bijwerken van de haarwortel, maar als je een drastische verandering van je natuurlijke haarkleur wilt (bijvoorbeeld van brunette naar blond), kun je dat het beste aan de professionals overlaten.

Maar hoe weet je welke haarstylist of salon geschikt is voor jou? Ryan Slowey, een haarkleurder bij Salon AKS in New York City, stelt voor om je onderzoek te doen voordat je een salon en colorist kiest, want coloristen hebben vaak verschillende haarkleuringsspecialisaties en technieken. Je kunt vrienden vragen, online onderzoek doen, of eerst de salon bellen en vragen wie gespecialiseerd is in de haarkleur of haarkleuringsmethode die je wenst.

Natuurlijk zijn er ook andere opties om een nieuwe haarkleur te krijgen. Een daarvan is het gebruik van een semi-permanente kleurstof die er na een paar keer douchen weer wordt uitgewassen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de verbintenis op lange termijn.

5 eenvoudige stappen om je haar thuis te verven

Het is tijd om te gaan kleuren! Voordat je erin duikt, vergeet niet de instructies op de doos goed te lezen, vooral om te zien hoe lang de verwerkingstijd zal zijn. En was je haar niet vlak voor het verven. Het is beter om je haar te kleuren als het vuil is om gevoeligheid van de hoofdhuid te voorkomen, zegt Slowey.

Stap 1: Kies je kleur

Een algemene vuistregel waar coloristen bij zweren: als je een permanente haarkleuring gebruikt, blijf dan binnen twee tinten van je natuurlijke kleur. En als je een lichtere look wilt, raadt Slowey aan slechts één tint van je natuurlijke kleur af te wijken. Thuis haarkleuring gebruikt meestal ook een universele ontwikkelaar die op alle haartypes werkt, zodat je kleur binnen de juiste kleurfamilie blijft.

Je moet ook altijd minstens twee dozen kleur kopen om er zeker van te zijn dat je genoeg hebt om je hele hoofd te dekken. Slowey stelt voor een foto te maken van het doosje (ervan uitgaande dat je het mooi vindt), zodat je de volgende keer dat je kleurt consistent kunt blijven.

Stap 2: Bereid je gereedschap, kleding en omgeving voor

Breng je haarverf altijd in de badkamer aan, zegt Slowey. De oppervlakken zijn goed bestand en gemorst haar kan snel worden opgeruimd met een Clorox doekje.

Je kunt ook een oud overhemd aantrekken dat je kunt bevlekken, en de vloer bedekken met oude handdoeken. Verzamel al je gereedschap op het aanrecht, inclusief de dozen voor de haarkleuringen, klemmetjes om je haar te verdelen, een kam, een pot vaseline en make-up removerdoekjes (je zult zo zien waarom).

Stap 3: Doe een test

Voordat je je hele hoofd kleurt, moet je de kleur eerst testen om er zeker van te zijn dat je niet allergisch bent. Kies een klein stukje haar in de nek en breng het product aan gedurende de tijd die op de doos staat, om te zien of je huid geïrriteerd raakt, zegt Slowey. Het is ook een goede manier om te zien hoe de kleur eruit zal zien en om er zeker van te zijn dat je tevreden bent met het resultaat.

Stap 4: Bescherm je haarlijn

Voorkom vlekken door vaseline langs je haarlijn aan te brengen. Dit creëert een barrière waar haarverf niet doorheen kan dringen, zegt Slowey. Als je toevallig haarverf op je huid krijgt, kun je die direct wissen met je make-up remover doekjes. Je kunt ook een exfoliërende face wash  gebruiken om de kleur die voorbij je vaseline barrière is gekomen te verwijderen, zegt Slowey.

Stap 5: Secteer je haar en breng je kleur aan

Het is tijd om te gaan verven! Scheid om te beginnen je haar door het midden en maak dan vier secties van oor tot oor en achteraan. Gebruik je haarspelden om de secties uit elkaar te houden. Als je de tijd neemt om secties te maken, bespaar je op den duur tijd en ben je nauwkeuriger bij het kleuren, zegt Slowey.

Ga sectie voor sectie, breng je kleur eerst bij de wortels aan, en kam het dan met een kam door de rest van je lokken.

Als je bij de achterste secties van je haar komt, scheid ze dan in kleinere secties en draai je haar na het aanbrengen naar voren, stelt Slowey voor.

Daarna hoef je alleen nog maar zo lang te wachten tot je kleur zich heeft ontwikkeld als op het doosje staat!

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X